İLAN
KONYA VALİLİĞİ
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü
Milli Emlak Daire Başkanlığı
4706 Sayılı Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun Ek-3 üncü maddesi ile 14/07/2009 tarih ve 2009/15199 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karara dayanılarak düzenlenen Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslar kapsamında mülkiyeti Hazine adına kayıtlı aşağıda özellikleri belirtilen taşınmaz üzerinde 49 yıl süreli irtifak hakkı tesis edilecektir.
Sıra No |
Taşınmaz No |
İli |
İlçe |
Mahalle |
Ada |
Parsel |
Yüzölçüm (m2) |
Cinsi |
İrtifak Kurulacak Alan (m2) |
İmar Durumu |
Yatırım Türü |
Taşınmazın rayiç Bedeli ( TL) |
Son Başvuru Tarihi |
1 |
421701110891 |
Konya |
Ereğli |
Bulgurluk |
291 |
26 |
65.166,31 |
Tarla |
50.666,31 |
1/25.000 Ölçekli Doğu Konya Planlama Alt Bölgesi Nazım İmar Planında Tarım, Mera, Sulama alanında kalmaktadır. |
İmar Planları ile Getirilecek Kısıtlamalara Uyulmak Şartı ile 4706 sayılı Kanunun EK 3’üncü maddesi kapsamında belirtilen yatırımları gerçekleştirmek amacıyla. |
15.199.893,00 |
23.02.2024 |
Teşvikten Yararlanma Şartları:
1-Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca (Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü) yatırım teşvik belgesi sahibi olan veya yatırımın karakteristik değerlerini içerecek şekilde yatırım yeri tahsis edileceğine ilişkin yazı verilmiş olanlar (Yatırım yeri tahsisinin destek unsuru olarak teşvik belgesine kaydedilmesi gerekmektedir.)
2-İrtifak Hakkına konu taşınmaz üzerinde gerçekleştirilecek toplam yatırım tutarı, taşınmaz malın maliki idarelerce takdir edilen rayiç değerin tarım ve hayvancılık yatırımı için bir, turizm yatırımları için iki, diğer yatırımlar için üç katından, her hal ve durumda II. bölge için 1.000.000,00 TL (BirmilyonTL)' den az olmayan, (Konya İli II. Bölgede yer almaktadır.)
3-Talep edilen taşınmazın bulunduğu ilçenin mülki sınırları içinde organize sanayi ve endüstri bölgesi bulunması halinde, bu bölgelerde yer alabilecek yatırımlar için tahsis edilecek boş parsel bulunmaması veya bu bölgelerde yapılması uygun görülmeyen yatırımlardan olması şartlarını taşıyan gerçek ve tüzel kişiler faydalanabilecektir.
4-Yatırım tutarının %20 sine kadar net öz kaynağa sahip olan,
5-Yatırımın ne şekilde finanse edileceğini beyan eden,
6-Taahhüt edilen yatırımın toplam tutarı 50.000.000,00.TL (EllimilyonTL) yi aşan yatırımlarda, fizibilite raporu ve finansman tablosu veren,
7-Başvuru sahipleri Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslar’ ın 15 ve 16 ‘ ıncı maddelerindeki hükümlerindeki şartları sağlamalıdır
8-Bu Usul ve Esaslarda belirtilen teşvikten; arazi, arsa, royalti, yedek parça ve amortismana tâbi olmayan diğer harcamalar ile 13/6/2006 tarihli ve 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu gereği finans ve sigortacılık konularında faaliyet gösteren kurumlar, iş ortaklıkları, 16/7/1997 tarihli ve 4283 sayılı Yap-İşlet Modeli ile Elektrik Enerjisi Üretim Tesislerinin Kurulması ve İşletilmesi ile Enerji Satışının Düzenlenmesi Hakkında Kanun ile 8/6/1994 tarihli ve 3996 sayılı Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkında Kanun kapsamında gerçekleştirilen yatırımlar ve rödovans sözleşmesine bağlı olarak yapılan yatırımlar yararlanamaz.
Başvuru Şekli ve Bilgileri:
1-İrtifak hakkı tesis edilmesine karar verilen taşınmazlar için, yatırımcılar tarafından imar planlarıyla imar uygulamalarının ve yapılacak tesislere ilişkin uygulama projelerinin, gereken hallerde ifraz, tevhid, terk vb. işlemlerinin yaptırılması, fiili kullanım olmaksızın bedelsiz olarak yatırımcı lehine bir yıl süreyle ön izin verilebilir ve bu süre ihtiyaç duyulması halinde en fazla bir yıl uzatılabilir.
2-Yatırımcı, Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmeliğin Ek-1'de yer alan talep formunu ve Ek-6'da yer alan yatırım bilgi formunu doldurarak, Ek-2'de yer alan yatırımcıdan istenecek belgeler ile birlikte, 16.02.2024 tarihi mesai saati bitimine kadar kapalı zarf içinde Yönetmeliğin 14.maddesine göre kurulacak komisyona teslim etmesi gerekmektedir. Zarflar komisyon huzurunda açılacaktır. Konya Valiliği toplantı odasında komisyonca yapılacak değerlendirme sonucunda, başvuruda bulunulacak yatırımcılardan hangisi lehine irtifak hakkı tesis edilebileceğine ve seçilen yatırım dosyasının nihai kararı vermek üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) gönderilmesine karar verilecektir.
3-Başvuru öncesinde Konya Defterdarlığı Muhasebe Müdürlüğü veznesine 2.000,00 TL (İkibin TL.) yatırılarak, buna ilişkin makbuzun yukarıda sayılan belgelerle birlikte verilmesi gerekmektedir. Bu bedelin yatırıldığına ilişkin makbuz olmaksızın yapılan başvurular değerlendirilmeyecektir.
4- Taşınmazın 14.500,00 m2 ‘si üzerinde TCDD tarafından üstgeçit projesi planlandığından, bu alan dışında kalan kısımlar için irtifak hakkı tesis edilecektir. Söz konusu üstgeçit alanına yönelik koordinat bilgileri idaremiz tarafından paylaşılacaktır. Ayrıca söz konusu taşınmaza yönelik olarak DSİ tarafından şu şartlar yerine getirilmesi istenilmektedir: Faaliyet esnasında akar ve kuru derelerin tabii yatakları aynen korunarak muhafaza edilmeli, dere yataklarına müdahalede bulunulmamalı, kullanılan veya kullanılmayan her türlü malzeme uygun bir yerde ve şekilde depolanarak muhafaza edilmeli, depolanan bu maddelerin şiddetli yağış ve rüzgarlarla beraber hareket ederek dere yataklarına intikallerinin engellenmesi için her türlü tedbir alınmalı, dere yataklarına akışı engelleyici, kesiti daraltıcı herhangi bir müdahalede bulunulmamalıdır.Taşkın sularına karşı gerekli tedbirler tekniğe/bilime uygun olarak talep sahibi tarafından alınmalıdır. (Bu konudaki sorumluluk tamamen faaliyet sahibine aittir) Faaliyet süresince yeraltı ve yerüstü sularının kalitesinin etkilenmemesi için atıklar konusunda31.12.2004 tarihli 25687 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği ve AtıkYönetimi Yönetmeliği esaslarına uyulmalıdır. Su ve toprak kaynaklarını korumaya yönelik bütün tedbirler alınmalı, Çevre Kanunu ve ilgiliyönetmelikler ile 167 sayılı Yeraltı Suları Hakkında Kanun ve Yönetmelik ve Tüzüklerine uyulmalıdır. Faaliyet kapsamında gerekli koruyucu güvenlik tedbirleri faaliyet sahibi tarafından alınmalıdır.
5-Yukarıdaki taşınmaz için başvuruda bulunacak yatırımcılardan hangisi lehine irtifak hakkı tesis edileceğine ilişkin karar, Yönetmeliğin 14 üncü maddesine istinaden kurulacak komisyonun yapacağı değerlendirme sonucu verilecektir. Aynı taşınmaz hakkında ön izin verilmesi veya irtifak hakkı tesisi talep eden birden fazla yatırımcı olması halinde Yönetmeliğin 15 inci maddesinin 2 inci fıkrasında sayılan yatırımcıların öz kaynakları, taahhüt ettikleri istihdam sayıları ve yatırım tutarından en yükseği yüz puan üzerinden değerlendirilerek, diğer yatırımcıların taahhüt ettikleri öz kaynak, istihdam ve yatırım tutarından en yüksek öz kaynak, istihdam ve yatırım tutarı oranına göre puanlama yapılır ve en yüksek toplam puanı alacak yatırımcı tercih edilir. Yapılacak bu puanlamada da eşitlik olması halinde, en fazla istihdam sağlayacak yatırımcı tercih edilir.
6-Yatırımcılar 16.02.2024 tarih ve saat 17:00' ye kadar bizzat başvuracakları gibi taleplerini Posta (PTT) aracılığı ile de yapabilirler, Ancak postada doğabilecek gecikmeden dolayı, İdare ya da Komisyon herhangi bir suretle sorumlu değildir.
7- Ön izin döneminden ,irtifak hakkı tesisine geçişe esas olmak üzere herhangi bir izin alınamaması , projenin onaylanmaması halinde veya irtifak hakkı tesisinin iptalini gerektirecek bir durumun vuku bulması halinde yapılan giderler için İdareden herhangi bir hak ya da tazminat talebinde bulunulamaz.
8-Ayrıca irtifak hakkı tesisine ilişkin bütün bilgiler; www.milliemlak.gov.tr ve http://www.konya.csb.gov.tr internet adreslerinden, Konya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden (Milli Emlak Daire Başkanlığı) ve (0332-2245600/5842 ) telefondan alınabilir.
İLAN OLUNUR